Recensies

Ik kan van alles vertellen over mezelf en hoe we de verslaving aanpakken, maar ik laat liever (anoniem) andere mensen vertellen over hun ervaring met mij.

Recensies over Boukje van Lierop

“Door Boukje ben ik me meer gaan verdiepen in de ziekte verslaving”

Ik ben met Boukje in contact gekomen doordat mijn man verslaafd is. Verslaving is iets wat ik ontzettend lastig vond, waar ik moeilijk mee om kon gaan en weinig van begreep. Mijn man en ik stonden lijnrecht tegenover elkaar. Door met Boukje in gesprek te gaan werd er een hoop duidelijk. Door haar eigen ervaring wist ze waar ik mee zat, hoe het voelde en hoe ik er het beste mee om kon gaan. Ze nam me mee op sleeptouw, gaf me duidelijkheid en handvaten waar ik iets mee kon. Ze zette precies die stap extra die ik nodig had. Want waar ik eerder alle goedbedoelde adviezen negeerde, kwamen die van haar dubbel zo hard binnen. Omdat ze weet waar ze over praat, oprecht en eerlijk is.

Door haar ben ik me meer gaan verdiepen in de ziekte verslaving. Iets wat mijn man en mij erg goed heeft gedaan. Hierdoor werken we beide aan ons eigen herstel en staan we nu in plaats van tegenover elkaar, naast elkaar en groeien we samen in dit proces. We leren luisteren naar elkaar en begrip te tonen. We werken allebei aan ons eigen stuk, juist dat heeft ons weer verbonden.