Ik ben familie

Jullie zijn voor mij een vergeten doelgroep in het hele proces van verslaving. Want alle aandacht gaat naar diegene die verslaafd is en jullie moeten maar door! Vaak voelen jullie je overbelast, zijn jullie het vertrouwen kwijt en reageren jullie soms te beschermend of juist heel boos, wat weer een reactie oproept bij de ander.

“Durf voor jezelf te kiezen, durf je koers te wijzigen”

Jullie houden elkaar gevangen

Op deze manier houden jullie elkaar gevangen in een destructief patroon. Verslaving treft niet alleen diegene die gebruikt maar treft het hele gezin, de familie. Ze zeggen ook wel dat verslaving een familie ziekte is. Jullie hebben zelf ook hulp nodig om de negatieve gevolgen van verslaving te boven te komen en psychische klachten te voorkomen.

Is het allemaal mijn schuld?

Ik weet dat schuld en schaamte, gevoelens zijn die hierin meespelen, dat je jezelf afvraagt hoe je in hemelsnaam in deze situatie terecht bent gekomen en dat je jezelf misschien zelfs wel de schuld geeft van alles. Laten we hier samen mee aan de slag gaan, laten we die oude patronen gaan doorbreken, zodat jij je krachtiger voelt en weer kunt gaan genieten van het leven.